.
Jak powstaje chleb, płatki śniadaniowe, a może zdrowy baton?
Na takie pytanie szukaliśmy dziś odpowiedzi w czasie kolejnego wyjścia dzieci w ramach programu „Dzieci mają wychodne”. Wycieczkę zaczęliśmy od spaceru i obserwacji pracy rolników na polu. Przyjrzeliśmy się bliżej sprzętom rolniczym, a także bezpieczeństwu w trakcie prac. Mieliśmy okazję posłuchać o trudzie rolników, którzy zasiewają na polu ziarna zbóż. W słońcu i deszczu wszystkie plony dojrzewają. Następnie dzięki uprzejmości właściciela „Space Fruits” obejrzeliśmy proces produkcji zdrowych batonów, których produkcja niebawem rusza. Dzieci zostały poczęstowane gotowymi składnikami wartościowymi pod względem składu, ale również spełniające oczekiwania, jeśli chodzi o smak. Po wizycie pełni energii bawiliśmy się w indiańską wioskę oraz polowanie na bizony. Wielki Wódź wywróżył, że kolejne wyjście już za tydzień!